En spennende høst

Vannmagasinene er fulle og ferien er over.. Til tross for at avisene også i sommer har vært preget av overskrifter om mørke skyer i horisonten (både bokstavelig og billedlig) med artikler om nedbemanning og dårlige tider, opplever vi at det er noen lyspunkter å spore.

En spennende høst

Noen aktører har skapt økt aktivitet ved å snu seg mot nye segmenter.

Arbeidsmarked de siste årene har vært preget av mange overflødige fra olje- og gassindustrien. Samtidig har det vært rimelig god aktivitet innen marin sektor og bygg- og anleggsbransen. Dette har gitt en ubalanse mellom kompetansen som etterspørres og kompetansen som er tilgjengelig.

Vi ser at det kan være krevende å skifte bransje. Beslutningene tar dermed noe tid dersom kandidatene ikke har akkurat den kompetansen våre kunder spør etter. Vi tror imidlertid at det kan være sunt å utveksle erfaring mellom bransjer og at selskapene på sikt vil tjene på å ha medarbeidere som kan se på oppgaver og utfordringer med friske øyne. Vår jobb er å trekke frem det positive med en kandidat og bidra til at kandidaten får muligheten til en prat med kunden. Ofte ser vi at det er personlig egenskaper som avgjør hvorvidt en med manglende bransjeerfaring får sjansen eller ikke.

Siste halvår av 2015 var det liten aktivitet hos mange av våre kunder. Imidlertid har vi i første halvår av 2016 opplevd at stadig flere bedrifter nå har behov for ekstra kapasitet. Hos bedrifter som har operert med minimumsbemanning og får tilslag på nye kontrakter oppstår det gjerne behov for ekstra ressurser på kort varsel.

Som følge av dette har Ildne fortsatt en positiv utvikling og vi vokst hver måned siden nyttår. Vi gleder oss over en positiv vekst, og at vi stadig får gode tilbakemeldinger på våre ryddige rekrutteringsprosesser, våre dyktige medarbeidere og vår kvalitet.

Har du en kompetanseprofil som vi ser kan passe med våre kunders behov på sikt er det alltid en fordel å være i forkant. Når behovet oppstår hos kunden er det ofte med ønske om oppstart rimelig raskt. Vi vil derfor gjerne komme i kontakt med deg som er i jobbskiftemodus for en uforpliktende prat over bordet!

Hvis vi har snakket sammen, spisset og på forhånd utviklet din CV, øker vi dine sjanser for å finne den jobben du aller helst ønsker deg.