Slik skriver du en perfekt jobbsøknad

Mange beskriver seg selv som hardtarbeidende, lojal og pålitelig når de søker jobb. Likevel uteblir suksessen. Hva skyldes dette? Vil ikke arbeidsgiverne ha ansatte som er til å stole på?

Slik skriver du en perfekt jobbsøknad

– Det vil de absolutt, men beskrivelser som dette har kun troverdighet dersom de kommer fra en nøytral tredjepart. Dine egne vurderinger av deg selv bør du holde langt unna jobbsøknaden, sier daglig leder og partner Aslak Leikvoll Gundersen i konsulentselskapet Ildne.

– Fortell heller hva du kan, legger han til.

Kompetanse først
Selvrefleksjon er en god ting i mange sammenhenger, men i jobbsøknaden din bør du styre klar av formuleringer om hvordan du selv eller vennene dine oppfatter deg.

– Gå rett på kompetansen. Fortell hva du kan og hvordan du nyttiggjør deg av denne kompetansen i det daglige. Kom gjerne med konkrete eksempler, sier Gundersen.

Slik kan du effektivt vise arbeidsgiveren hva han eller hun kan oppnå ved å ansette nettopp deg i den utlyste stillingen.

Ukvalifisert selvpromotering
– Alt for mange leser seg blind på utlysningsteksten, og syr sammen besvarelser som fokuserer for sterkt på hvorfor de er spesielt godt kvalifisert til stillingen – og hvordan de vil løse de forestående oppgavene. Dette blir også en form for ukvalifisert selvpromotering, mener Gundersen.

– La heller arbeidsgiveren trekke konklusjonen om at du er den rette, basert på det du forteller om deg selv, legger han til.

Sett deg i leserens sted
Linkedin er et godt sted å starte, i følge Gundersen.

– Har du kontroll på Linkedin-profilen din? Den kommer garantert til å bli gransket nøye, og bør være både ryddig og oppdatert, sier han.

– Styr for all del klar av svulstige merkelapper som innovativ, disruptiv eller nyskapende når du beskriver deg selv, enten det er på Linkedin eller i søknadsteksten. Dette er tomme fraser, og de kan lett gi leseren inntrykk av at du er selvopptatt, legger han til.

I stedet anbefaler den daglige lederen i konsulentselskapet Ildne deg til å sette deg i leserens sted, og å være en streng redaktør av din egen tekst.

LES OGSÅ: Et fast håndtrykk er en god start

Show, don’t tell
– Arbeidsgivere ønsker å få et innblikk i hva du har utført, ikke en liste med adjektiver du synes passer godt til deg selv, sier han.

Han påpeker også at historien din og valgene du har truffet kan underbygge og synliggjøre dine personlige egenskaper, og at disse er viktige å kartlegge for en arbeidsgiver.

– Studerte du utenlands? Det kan underbygge at du ikke er redd for utfordringer, og at du er tilpasningsdyktig til nye miljøer. Eller kanskje du jobbet full tid ved siden av studiene? Det kan både forklare at du kanskje ikke har topp karakterer, og dokumentere at du er hardtarbeidende, forklarer han.

– Hvis du har gjort ting som fremhever hvem du er, ting som kanskje krever det lille ekstra av deg, er det definitivt verdt å nevne, legger han til.

Et viktig skille mellom personlig og privat
Han poengterer også at personligheten din er av stor betydning for dem som vurderer kandidaturet ditt.

– Dette temaet fortjener egentlig et helt intervju alene. Her og nå vil jeg nøye meg med å si at du med fordel kan bli personlig i søknadsteksten din. Fortell gjerne hva som er drivkraften din. Hvorfor du valgte den utdanningen du valgte. Hvorfor du trives i jobben din. Dette er opplysninger som vil interessere arbeidsgiveren, og som vil etterlate seg inntrykk av et ekte engasjement for arbeidet, sier han.

Samtidig advarer han mot å bli for privat.

– Personlig er bra. Privat er fy-fy, og vil være veldig ødeleggende, avslutter den daglige lederen i Ildne.