Knut Bjørnar Dale

Fingerspissfølelsen

Med erfaring fra norsk industri vil Knut Bjørnar bygge et fyrtårn som andre i bransjen skal navigere etter.

Tekst: Anette Basso Foto: Christoffer Meyer/Kind

Knut Bjørnar Dale

Knut Bjørnar er partner i Ildne og har 20 års erfaring innen salg, administrasjon og ledelse. Han har i perioder også jobbet som ingeniør.

+47 901 39 986 | knutb@ildne.no | Knut Bjørnar på LinkedIn | Presse

Ildne er basert på solid erfaring og kan industrien. Knut Bjørnar Dale har bred kunnskap om bransjene Ildne opererer i: – Jeg begynte karrieren min som konsulent, men hoppet av for å studere ved ingeniørhøgskolen. Etter det startet jeg et selskap sammen med erfarne ingeniører, hvor vi fokuserte på tradisjonell industri og offshore. Jeg ser tilbake på 15 gode år i ingeniørbransjen.

Ambisjonene er klare: – Med Ildne skaper vi en innovativ plattform, som skal glede medarbeiderne og inspirere kundene våre. Vi skal være det fyrtårnet i bransjen som andre navigerer etter, slår han fast.

Brikken til puslespillet

Som leder er Knut Bjørnar trygg på at man må være en solid menneskekjenner for å skape solide resultater: – Noe av det som motiverer meg aller mest er å få bekreftet at de menneskene jeg har tro på er de rette for arbeidet som skal gjøres. Det er inspirerende å være den som finner brikken som skal til for å få puslespillet til å gå opp.

Han utdyper: – Arbeidshverdagen min dreier seg om å føre de riktige folkene sammen. Når magefølelsen slår til og jeg er med på å ordne det slik at medarbeideren og kunden møter hverandre på alle punkter – det er et godt salg og en skikkelig god følelse.


Knut Bjørnar arbeider for at Ildnes medarbeidere skal ha tillit til konsulentene: –Gjennom å arbeide i Ildne vil du bli kjent med kolleger som gjør alt de kan for at du skal lykkes. Alle som arbeider i selskapet blir satt pris på. Vi skal være inkluderende i alle ledd – dette er helt avgjørende både for trivsel og lojalitet innad.

Ildnes fagkunnskap kommer kandidatene til gode: – Kompetanse om og fra bransjen gir oss gode forutsetninger for å se mulighetene i hver enkelt kandidat – muligheter som kandidaten selv gjerne ikke ser, mener Knut Bjørnar.

- En god konsulent tar arbeidet sitt alvorlig selv om det går som en lek!

Knut Bjørnar Dale

– Vi vil hverandre vel

Du er opptatt av omsorg i organisasjonen? – Ja, selvsagt. Vi skal vise vei og bli en mal for hvordan bransjen opererer. Hver dag skal vi jobbe for å bygge tillit og skape vekst. Både Ildne, kundene våre og de ansatte skal vokse, og alle skal kunne stole på at vi vil hverandre vel, sier han engasjert og fortsetter:

– Vi lytter til og tar vare på hver enkelt. Jeg skal se behovene medarbeiderne har. Det handler om å se helheten i hver enkelt medarbeider.

Knut Bjørnar påpeker at alle skal kunne være seg selv når de arbeider hos Ildne: – Med det mener jeg at vi, ja, skal kunne være oss selv. Det er også på bakgrunn av hvem man er som person at vi ansetter medarbeiderne våre. Vi gir selvsagt flinke folk en dytt og alle skal alltid utvikle seg videre. Men utgangspunktet er viktig og alle ansatte skal vite hvorfor de ble ansatt hos oss. Det er vårt ansvar som ledere å formidle dette på en positiv og tydelig måte.

Han framhever også viktigheten av å kunne spørre hverandre om hjelp: – Ikke tro at du skal kunne alt! Dette gjelder kanskje særlig de unge hodene som skal ut i bransjen. De skarpeste vet at de blir smartere av å oppsøke kunnskap og ikke minst dele den videre. Vær sjenerøs med det du kan og vær ydmyk nok til å innrømme at du ikke kan alt – men at du gjerne vil lære.

Finn rytmen, tøm hodet

Hva gjør konsulenten når arbeidsdagen er over og lyset på kontoret slukket? – Jeg er opptatt av at alle skal finne rom til å samle overskudd og energi når de ikke er på jobb. For meg, i likhet med mange av kollegene mine, er trening viktig. Jeg er «hobby-triatlet» og svømmer, sykler og løper mye. På vinteren blir det litt skigåing, gjerne Skarverennet.

Men hva med hvilepulsen? Knut Bjørnar har funnet sin måte å finne roen på: – Laksefiske! Jeg har en fast uke hvert år der jeg er på laksefiske. Den uken er hellig. Da får jeg «tømt hodet». Han utdyper: – Resten av årets 51 uker handler om familie, jobb og alt det andre, mens denne uken handler om å stå i en elv. Det er veldig befriende – ikke tenke på oppgavene som skal løses, kjenne adrenalinet når det biter, frykten for at laksen skal glippe, kampen for å beholde den og gledesrusen til slutt, forklarer han entusiastisk.

Er det nå jeg skal nevne at jeg også er bassist, skyter Knut Bjørnar inn avslutningsvis. – Jeg får også påfyll av energi gjennom musikken. Jeg spiller mange forskjellige slags sjangre, helst rock – musikken tenner en kreativ gnist som jeg tar med meg tilbake på jobb mandag morgen.

- Jeg ser tilbake på 15 gode år i ingeniørbransjen. Å kunne arbeide tett på norsk industri har vært og er fortsatt spennende.

Knut Bjørnar Dale

Del denne artikkelen